Topkapı Sarayı Nerede, Nasıl Gidilir

Topkapı Sarayı İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunmaktadır.

Anadolu yakasından gelecekler için;

  • Kadıköy'den Eminönü yönüne giden vapurlarla karşıya geçtikten sonra iskelenin karşısında bulunan Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.

             


  • Üsküdar'dan Marmarayı kullanarak Sirkeci durağından indikten sonra tren istasyonunun karşısında bulunan Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.

           


  • Kartal, Pendik, Maltepe taraflarından geliyorsanız Kadıköy-Kartal metrosuyla Ayrılıkçeşme istasyonunda indikten sonra Marmaraya aktarma yapıp Marmaray ile Sirkeci durağından indikten sonra tren istasyonunun karşısında bulunan Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.

            


  • Ümraniye'den Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Üsküdar'da ininiz. Buradan Marmaray'a aktarma yaparak Sirkeci durağında indikten sonra tren istasyonunun karşısında bulunan Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında indiğinizde Topkapı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.

           

Avrupa Yakasından gelecekler için

  • Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız Metrobüs ile Cevizlibağ durağında indikten sonra Kabataş yönüne giden  Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.

             


  • Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız Yenikapı-Havalimanı metrosuna binerek Zeytinburnu durağında inerek Kabataş-Bağcılar tramvayına aktarma yapınız. Tramvayın Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.

            


  • Güngören,Bağcılar taraflarından geliyorsanız Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.

            


  • Taksim'den İstiklal Caddesinin sonundaki Tünel ile Karaköy'e indikten sonra hemen karşınızda bulunan  Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayına ulaşabilrsiniz.

            

Topkapı Sarayı İletişim Bilgileri

Sultanahmet,Fatih / İstanbul

0 212 512 04 80

Topkapı Sarayı Haritadaki Konumu

Tarif Yorumları

Merve Çokşen 20/12/2023
Mahmutbey metro civarından Topkapı’ya nasıl gidebilirim
Orayanasılgiderim.com

Merhabalar; Mahmutbey'den Kirazlı-Kayaşehir Metrosuna binerek Kirazlı'da inerek Kirazlı-Yenikapı Metrosuna aktarma yapınız. Bu metrodan Bağcılar Meydan durağında inerek Kabataş-Bağcılar tramvayına aktarma yapınız. Tramvayın Sultanahmet durağında indiğinizde Topkapı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.
User 30/10/2021
Yenibosnadan Topkapı sarayına nasıl giderim
Orayanasılgiderim.com

Merhabalar; Metrobüs ile Cevizlibağ durağında indikten sonra Kabataş yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.
Gizem Yaşar 01/09/2021
Sultanbeyli'den Topkapı Sarayı'na nasıl gidebilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Orayanasılgiderim.com

Merhabalar; Sultanbeyli'den 522ST numaralı otobüse binerek son durak olan Mecidiyeköy'de ininiz. Buradan Hacıosman-Yenikapı metrosuna binerek Vezneciler durağında ininiz. Veznecilerden yürüyerek Kabataş-Bağcılar tramvayına ulaşınız. Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde Topkapı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.
bengühan özkul 01/09/2021
beylikdüzünden Topkapı sarayına nasıl gidebilirim
Orayanasılgiderim.com

Beylikdüzü'nden Metrobüs ile Cevizlibağ durağında indikten sonra Kabataş yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.
Ali Rıza Binsayar 14/07/2021
Hayatımda gördüğüm en güzel saray. Zaten fazla saray da gördüm sayılmaz ama burası çok iyi yani gidin mutlaka. :)) Ulaşımı da kolay, ben bir defa taksiyle Sultanahmet'e gelip sonra yürümüştüm ama internetten araştırırken bu siteden toplu taşımayla da gelinebileceğini gördüm. Eşimle çocuklarla gezdik, size de sağolun tariften dolayı.

Topkapı Sarayı Giden Otobüslerin Saatleri