Giriş Yap

veya
Kayıt Ol

Kullanım Koşulları

Orayanasilgiderim.com’u kullanmak için lütfen aşağıda yer alan Kullanım Koşulları’nı okuyun. Kullanım Koşulları’nı kabul etmediğiniz takdirde, lütfen ORAYANASILGIDERIM.COM’u kullanmayın. ORAYANASILGIDERIM.COM’u kullanmaya devam etmeniz, bu koşulları kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

ORAYANASILGIDERIM.COM Hakkında

ORAYANASILGIDERIM.COM; Türkiye içerisinde bir lokasyona ulaşmak isteyenlere, kullanabilecekleri toplu taşıma alternatiflerini sunan bir platformdur. Ayrıca platform içerisinde Türkiye’nin pek çok ilinde gezilecek yerler rehberi ve bazı iller için otobüs, tren ve feribot saatleri hakkında bilgilendirmeler de mevcuttur. ORAYANASILGIDERIM.COM’de yer alan içeriklere ulaşmak ve dolu olan tren seferleri için yer açıldığında gönderilecek bildirimleri almak isteyen kişiler, aşağıda belirtilen ücretler mukabilinde ORAYANASILGIDERIM.COM’a abone olmak durumundadırlar. ORAYANASILGIDERIM.COM'da yayınlanan veriler tamamen bilgi amaçlıdır.. Doğabilecek zararlardan Orayanasilgiderim.com sorumlu değildir.

Abonelik

ORAYANASILGIDERIM.COM servisine abonelik aylıktır ve ücretlidir. Aylık abonelik ücreti, GSM (cep telefonu) operatörüne göre değişkenlik göstermekte olup Turkcell ve Türk Telekom kullanıcıları için vergiler dahil aylık 229 TL, Vodafone kullanıcıları için ise vergiler dahil aylık 239 TL'dir. Abonelik iptal edilmediği sürece her ay; Turkcell ve Türk Telekom kullanıcıları için vergiler dahil 229 TL, Vodafone kullanıcıları için ise vergiler dahil 239 TL karşılığından aylık olarak yenilenir. Ücretlendirme işlemi başarıyla tamamlanan ve bu sayede ORAYANASILGIDERIM.COM aboneliği gerçekleşen kişilerin, ücretlendirme işlemini başarıyla tamamladıkları GSM (cep telefonu) numarasına ORAYANASILGIDERIM.COM’a üye girişi yapabilmeleri için ihtiyaçları olan kullanıcı adı ve şifre gönderilir. Aboneler, abonelikleri süresince ORAYANASILGIDERIM.COM’da yayınlanan bilgilere ve boş koltuk/uygun bilet bilgilerinin tamamına, ORAYANASILGIDERIM.COM’u ziyaret ederek üye girişi yaptıktan sonra erişebilirler. ORAYANASILGIDERIM.COM üyeleri; dolu olan tren seferleri için yer açıldığında haberdar olmak üzere «alarm kur» butonuna tıklayarak bildirim alma hakkı elde ederler. Söz konusu bildirimler, kullanıcının orayanasilgiderim.com’daki hesaplarına mesaj olarak ve/veya izin vermeleri halinde tarayıcılarından bildirim şeklinde gönderilir. Abonelik yenileme işleminden 3 gün önce aboneliğin yenileneceğine dair bilgilendirme, kişinin aboneliği başlattığı GSM (cep telefonu) numarasına SMS yoluyla gönderilir. Abone, aboneliğinin sürdüğü herhangi bir dönemde IPTAL ORAYANASILGIDERIM yazıp 3544’e SMS göndererek veya 08505454222 numaralı Müşteri Destek Hattı’nı arayarak aboneliğinin iptalini sağlayabilir. Abone, aboneliğini iptal etse de abonelik bedelinin tahsil edildiği dönem süresince ORAYANASILGIDERIM.COM servisinden yararlanmaya devam edebilir.

ORAYANASILGIDERIM.COM servisine abone olunabilmesi için kişinin internet bağlantısına sahip olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak abonelik başlatma sayfasına yönlenen kişi, kendisine ait GSM (cep telefonu) numarasını ilgili alana girip işleme devam ettikten sonra kendisine SMS ile bir işlem doğrulama şifresi gönderilir. Bu şifreyi de karşısına gelecek sayfaya doğru girdikten sonra işlemi sürdüren kişi, aylık abonelik ücretinin GSM (cep telefonu) hattından başarıyla tahsil edilmesi sonrasında ORAYANASILGIDERIM.COM abonesi haline gelir. ORAYANASILGIDERIM.COM aboneleri ve ORAYANASILGIDERIM.COM sitesini ziyaret eden kişiler tüm konularla ilgili olarak 08505454222 numaralı Müşteri Destek Hattı’nı arayabilirler.

İşbu Kullanım Koşulları ORAYANASILGIDERIM.COM içerisinde ilan edildiği anda yürürlük kazanır. Kullanım Koşulları’nda yapılan değişiklikler, değişiklik tarihi belirtilerek ORAYANASILGIDERIM.COM içerisinde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.

BUL

Bursa'da Gezilecek Yerler

Yüzlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Bursa, gezmek için birbirinden güzel alanlara sahip. Her köşesinde ziyaretçilerini bambaşka güzellikler ile karşılayan Bursa'nın kültürel değerlerine yakından şahit olunca, ona daha da bağlanacaksınız.

1-Ulu Camii

İhtişamlı duruşuyla kendisine hayran bırakan Ulu Camii, Bursa'nın en bilinen simgelerinden. Ulu Camii, tarih kokan her köşesi ile Osmanlı Devleti'nin dördüncü hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 seneleri arasında mimar Ali Neccar'a yaptırılmıştır. Çevresi, avlusu ve mimarisi ile ziyaretçilerini bambaşka bir boyuta taşıyan Camii, Bursa'yı tam anlamıyla yaşamak, huzurunu içinde hissetmek istediğinizde mutlaka tercih etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Ulu Camii yol tarifi için tıklayın.

Ulu Camii

2-Yeşil Türbe

Turkuaz ve mavinin buluştığu Bursa'nın diğer bir sembol yapılarından biri olan Yeşil Türbe, mimarisi ile de sizi büyüleyecek bir güzelliğe sahip. Yukarıdan yere kadar sarkan dalları ile üzerinize yemyeşil bir gölge olan çınar ağacı, sizi huzura davet ediyor. Yüzlerce yıllık ağaçların gölgesinde bulunan bahçesi, mistik atmosferi ve eşsiz güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen türbe, Bursa'nın her yerinden görülmektedir. Mimari Hacı İvaz Paşa olan Yeşil Türbe, 1421 senesinde Yıldırım Bayezid'in oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılmıştır. Tüm duvarlarının çini ile kaplanmış olduğu tek türbe burasıdır. Yeşil Türbe yol tarifi için tıklayın.

Yeşil Türbe

3-İnkaya Çınarı

Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Çınarı, 600 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Devleti'nin ilk köylerinden olan İnkaya'dan adını alan çınarın çapı 3 metre, yüksekliği ise 35 metredir. Ülkemizin en yaşlı ağaçlarından olan İnkaya Çınarı, 13 ana kola sahiptir. Bursa'nın simgesi haline gelen çınar, şehrin stresli yaşamından ve yoğunluğundan uzak kalmak isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Çınarın bulunduğu alanda, çay bahçesi, mangal restoranı, market ve hediyelik eşya satan dükkanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda civarda yetiştirilen organik sebze ve meyveleri de satın alabilirsiniz.

İnkaya Çınarı

4-Koza Han

Tarihi dokusu, ağaçların gölgesindeki bahçesi, ve huzur kokan atmosferi ile Koza Han, dikdörtgen bir avlunun çevresinde iki katlı bir handır. Mimar Abdül ula bin Pulat Şah tarafından, 1491 senesinde Sultan 2. Beyazıd tarafından yaptırılan Han, ıhlamur ve kahve kokularıyla sizi tarihe götürür. Bursa Koza Han'ın avlusunda bulunan mağazalarda, ipek eşarplar, ipek kumaşlar, ev tekstil ürünleri, sanatsal ürünler ve çeyizler burada satışa sunulmaktadır. Bursa'nın tarihine daha yakından dokunmak için Koza Han'da bir kahve içmeye mutlaka gelin.

Koza Han

5-Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tofaş'ın ortak destek verdiği bir proje ile hayata geçen Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, her gün 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Müze, Asya'da yüzlerce yıl önce dönmeye başlayan ahşap bir tekerleğin, günümüz teknolojisi ile ulaşmış olduğu renkli serüveni ziyaretçilerine anlatıyor. İlk açılan otomobil fabrikalarından olan Tofaş, kültür mirasını gelecek nesillere anlatabilmek için Umurbey Bilgi Parkı'nda açılan müzesinde 2600 sene önce yapılan ilk tekerlekli araçtan, Tofaş'ın son gözde modellerine kadar otomobillerin öyküsünü anlatıyor.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

6-Bursa Teleferik

Türkiye'nin ve hatta dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olan Bursa Teleferik, Bursa merkezden başlıyor. Başlangıç noktasında, Teferrüç mahallesinde bulunan Teferrüç istasyonu bulunuyor. 240 araçlık bir otoparka sahip olan Teferrüç'te, geniş yolcu kabul salonu ve yürüyen merdiven bulunuyor. Kuruluşundan beri son durağı Sarıalan olan teleferik, Kurbağa Kaya İstasyonu'nun açılması ile artık ara istasyon olarak kabul edilmiştir. Teleferik, Uludağ'ın eteklerinde harika panoramik bir manzarayı ziyaretçilerine sunuyor. Kurbağa Kaya İstasyonu, oteller bölgesi olarak da biliniyor. Bu sayede Bursa merkezden Uludağ'a kolay bir ulaşım ağı kurulmuştur. Kabinler, 8 kişiliktir. Yaklaşık 20 saniyede bir gelen kabinler ile sıra beklemeden ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa Teleferik yol tarifi için tıklayın.

Bursa Teleferik

7-Cumalıkızık Köyü

Bursa'da Uludağ'ın eteklerinde, otantik evleri, daracık taş sokakları ve köy havasını yansıtan atmosferi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Cumalıkızık'ın yaklaşık 1300'lü yıllarda kurulduğu biliniyor. 250'den fazla eve sahip olan Cumalıkızık, pek çok restoran ve pansiyondan da oluşuyor. Ahşap, taş ve kerpiçten yapılan evlerde cumbalar dikkatinizi çekebilir. Doğal güzellikleri ve temiz havası ile Cumalıkızık'ta taze sebze ve meyvelerin de mutlaka tadına bakmalısınız. Kahvaltı için gözleme yiyebilir, ev yapımı salça, turşu, erişte, reçel, süt ve süt ürünleri, tüm albenisiyle sizi bekliyor. Cumalıkızık yol tarifi için tıklayın.

Cumalıkızık Köyü

8-Irgandı Köprüsü

Osmanlı zamanında yaptırılan ve Bursa tarih ve kültür yolunun geçiş noktalarından biri olan Irgandı Köprüsü Yıldırım ve Osmangazi ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Köprü üzerinde ebru, hat, minyatür, ahşap oymacılığı, nakkaşlık, İznik bölgesi çiniciliği,  metal işleme sanatı, Bursa’nın yöresel yemekleri, Bursa dağ yöresi kültürü ve Bursa’nın tanıtımını yapan Bursa kitaplarının yer aldığı birçok mekan yer bulunmaktadır.

Irgandı Köprüsü

Yazıyı Değerlendirin!

Oyunuz:
0/1500