Türkiye’de kara ve hava yollarına alternatif olarak demiryolları da yaygın bir ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır. Yüksek hızlı tren, ana hat treni ve bölgesel tren ülkemizde hizmet veren demiryolu ulaşım araçlarıdır. Trenler ile gidilecek yere, daha kısa sürede, daha güvenli ve daha konforlu bir şekilde gitmek mümkündür. Gidilecek mesafenin uzunluğuna, trenin güzergahına ve trenin özelliklerine göre treninizi seçebilirsiniz.
Türkiye ilk olarak 2009 yılında yüksek hızlı trenle tanıştı. İlk yüksek hızlı tren seferinden bugüne farklı tren rotaları eklenerek tren seferleri artmaktadır. Bu seferler, CAF ve Siemens hızlı tren setleriyle yapılmaktadır. Trenlerde ekonomi ve business seçenekleri bulunmakta, tren içindeki restoranlarda da yemek servisi yapılmaktadır. Yüksek hızlı trenler, İstanbul-Ankara, İstanbul-Konya- Karaman, Ankara-Konya-Karaman, Ankara-Eskişehir ve İstanbul-Eskişehir arasında seferlerini yapmaktadır.
Ekonomik, hızlı ve güvenilir olması sebebiyle karayoluna daha göre daha fazla tercih edilen yüksek hızlı trenler saatte 250 km hıza çıkabilmektedir. Yüksek hızlı trenler, bölgesel ve anahat trenleriyle entegre olduğu için diğer illere aktarmalı olarak yolculuk yapmak da mümkündür. Yüksek hızlı tren seferlerinin saatlerine ve bilet fiyatlarına sitemizden ve biletlerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Yüksek Hızlı Tren bileti satın almak için ise TCDD'nin sitesini kullanabilirsiniz.
Türkiye’deki ana hat trenlerinin tamamı 300 km üzeri istikametlerde sefer yapan, çoğunlukla günde karşılıklı birer sefer yapan uzun mesafe trenlerinden oluşmaktadır. Bu trenlerin büyük kısmı dizel veya elektrikli lokomotifler tarafından çekilir. Anahat trenleri ülkemizde, İzmir-Ankara, Konya-İzmir, Ankara-Malatya, Eskişehir-İzmir, Denizli-Eskişehir, Ankara-Kars, Ankara-Bitlis, Elâzığ-Adana, Kayseri-Adana, Ankara-İstanbul, Balıkesir-İzmir ve Konya-Adana arasında seferlerini gerçekleştirmektedir
Bu trenlerde yolcular, pulman-kuşetli-yataklı vagonlardan istediklerini seçebilir ve trende bulunan restoranda yiyecek-içecek ihtiyacını karşılayabilir. Aynı zamanda trende prizler ve tuvaletler de bulunmakta. Çeşitli alternatifler sunarak keyifli bir yolculuk deneyimi yaşatan anahat trenleri ile hem güvenli hem konforlu hem ekonomik hem de zevkli yolculuklar yapmak mümkündür. Anahat tren seferlerinin saatlerine ve bilet fiyatlarına sitemizden ve biletlerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Yüksek Hızlı Tren bileti satın almak için ise TCDD'nin sitesini kullanabilirsiniz..
Bölgesel trenler, komşu yerleşim bölgeleri arasında kısa mesafede yolcularına hizmet sunan trenlerden oluşur. Bu trenler 300 km altındaki istikametlerde seferlerini yapmaktadır. Bölgesel tren seferlerinde DMU setler ile hizmet verilmektedir. TCCD Taşımacılık bölgesel trenleri 7 bölgeye ayırmıştır ve bu bölgeler içinde farklı sayıda tren seferleri bulunur. Tren seferlerine ve isimlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Bölgesel trenler, kısa mesafeli yol kat ettikleri için pulman koltuklara sahip trenlerdir. Trende restoran bulunmamaktadır. Kısa mesafeli ulaşım ihtiyaçlarında bu trenlerle, karayollarına göre daha rahat, daha hızlı ve daha güvenli yolculuk yapmak mümkündür. Bölgesel tren biletlerini internet sitesinden, çağrı merkezinden ve yolculuk gününden önce almak mümkün değildir. Bölgesel tren biletlerini seyahat edilen gün tren garlarında yer alan bilet gişelerinden alabilirsiniz.